SNEL EEN ANTWOORD? CHAT , BEL 035-6956000 MAIL sales@zintuig.nl Er is een storing, hierdoor lijkt uw winkelmandje te blijven hangen, dat is echter niet zo. Wij werken aan een oplossing, excusses voor het ongemak.

5 soorten promotionele artikelen die in het verleden zijn blijven hangen

Tijd voor verandering, laten we oud vervangen door nieuw!

"Change is the law of life. And those who only look to the past or present are certain to miss the future." - John F. Kennedy
 
Ik snap het wel, verandering is natuurlijk eng en verraderlijk. Zeker in de zakenwereld. Professionals houden graag vast aan het oude en bekende omdat ze weten dat dit voor hen werkt. Precies om deze reden krijgen wij bestellingen binnen voor promotionele producten die totaal niet meer bij de tijd zijn; “lekker makkelijk, doe deze bestelling nog maar een keer”. Echter, een succesvol relatiegeschenk die eerder wel werkten bij uw ontvangers werkt niet jaar in, jaar uit. De interesses van de ontvangers veranderen namelijk ook per jaar, net als de relatiegeschenken. 
Met deze punten in gedachten dagen wij marketeers uit om een stap in de toekomst van promotioneel materiaal te zetten en het verleden achter jullie te laten. Wat volgt zijn 5 soorten relatiegeschenken die zijn blijven hangen in het verleden en een oplossing hoe we deze kunnen “updaten”.
 

1. Goedkope reclamepennen

Plastic reclamepennen zijn hét universele promotionele artikel dat elk merk wel heeft. Ze zijn kosten effectief, makkelijk te verschepen en een fijne weggever. Echter, wat blijkt is dat de tijd van goedkope simpele oude pennen een beetje is verdwenen als marketing tools. Dit komt doordat u als bedrijf met een goedkope reclamepen, altijd van plastic, niet de juiste boodschap doorgeeft als bedrijf. Denkt u maar eens na, relatiegeschenken zijn een weerspiegeling van uw merk en u wilt niet dat uw merk wordt vertegenwoordigd door een artikel die goedkoop is en snel kapot gaat.

Update: Verfrissende pennen bedrukken

Stylus balpennen
Verwissel uw oude, goedkope pennen voor bedrukte stylus balpennen. Deze stylus pennen zijn niet zomaar een stuk plastic. Ze zijn voorzien van een rubberen grip dat zorgt voor meer comfort tijdens het schrijven. Tevens heeft de balpen een stylus aan het einde die te gebruiken is op het scherm. Bij de Mercurius stylus balpennen kunt u ervoor kiezen om uw logo op veel verschillende plekken te bedrukken. 
styluspennen bedrukken
 
Custom-made pennen
Wanneer u een simpele pen wilt met een normale uitstraling raden wij u zeker de Prodir of Maxema pennen aan. Deze pennen zijn van een goede kwaliteit en kunt u geheel custom-made laten maken. Door haar kwaliteit en het feit dat u deze custom-made kunt laten produceren overtreft de Prodir pen elke reclamepen.  
Prodir pen bedrukken
 
Parker pennen bedrukken of graveren
Een ander zeer waardevolle vervanging voor de goedkope pennen is de Parker pen. Alhoewel de Parker pennen niet zo kleurvol is als de Prodir pen hebben deze pennen ook een zeer professionele uitstraling. Dit komt natuurlijk door haar metalen uitstraling en zeer nette afwerkingen. Tevens kan de Parker pennen, naast het normale bedrukken, ook gegraveerd worden. Deze lasergravure geeft de Parker pen een nog luxere uitstraling.
Parker pennen graveren

2. Non-ecologische promotionele artikelen

Tegenwoordig is MVO een echte pré geworden in het bedrijfsleven. Dit is niet alleen om wettelijke redenen maar ook omdat de klanten steeds meer eisen van bedrijven. Groene bedrijven worden door klanten hoog in het vaandel gestoken en hebben altijd een streepje voor bij de consument. Uit een onderzoek blijkt dat 88% van de consumenten zich loyaal gedragen tegenover een bedrijf die duurzaam handelt. Non-ecologische relatiegeschenken, zoals plastic tassen en papieren bekers, moeten volledig uit uw marketing communicatie worden gewist als u nog wilt voldoen aan de eisen van de milieubewuste consument van tegenwoordig.

Update: Duurzame relatiegeschenken

Geloof het of niet maar er zijn promotionele artikelen die eco-vriendelijk zijn of een maatschappelijk project ondersteunen of gemaakt zijn van duurzaam materiaal. Deze duurzame relatiegeschenken zijn al een hele tijd beschikbaar. Sommige ecologische geschenken zijn gemaakt van bamboe, kurk of katoen. Andere zijn gemaakt van gerecycled plastic of PET (gerecyclede petflessen), allemaal gemaakt van gerecycled materiaal. Er zijn ook weer andere die een waterproject steunen of die alleen maatschappelijke fabrieken kennen. Let de volgende keer dus goed op het materiaal die gebruikt is bij de eerstvolgende promotionele artikelen die u wilt laten bedrukken!
Duurzaam geschenk bedrukken

3. Verouderde technologie

De relatiegeschenken branche bestaat al meer dan 25 jaar, denk daarbij eens aan de verandering van de technologie in de afgelopen 5 jaar. Doordat de technologische wereld steeds maar blijft veranderen zijn sommige technische producten totaal nutteloos geworden. Deze blijven echter wel bestaan op de promotie markt. 

Update: moderne promotionele producten

iPhone 6+ hoesjes
Let er goed op dat het promotiemateriaal dat u kiest goed aansluit aan de laatste technologische trends. Een goed voorbeeld hiervan zijn de iPhone hoesjes. Op het moment dat dit artikel is geschreven is dit voorstel al bij verouderd. Bijna elk jaar komen er nieuwe smartphones op de markt. Als u nu nog steeds iPhone 4 hoesjes weggeeft raakt u deze aan de straatstenen niet meer kwijt terwijl iPhone 6 of 7 hoesjes nog steeds goed lopen. Ditzelfde geldt voor bedrukte oordopjes en hoofdtelefoons. Hoe nieuwer de technologie, hoe beter de kwaliteit.
Telefoon hoesjes bedrukken 

4. nutteloze promotionele artikelen

Laten we eerlijk zijn: soms laat u promotiemateriaal bedrukken en denkt u: “waarvoor zou ik dit in hemelsnaam gebruiken?”. Nutteloze geschenken zijn producten die totaal geen doel hebben of niet aansluiten op de wensen van de klant. Deze promotionele artikelen worden meestal gekozen wanneer het gaat om een last-minute beslissing door ineffectieve planning.

Update: promotionele artikelen met een doel

Vaak worden er promotionele producten bedrukt die net echt een doel hebben in de marketing strategie. Hier zult u als bedrijf heel veel rekening mee moeten houden. Pas wanneer uw geschenk ook echt nuttig is dan wordt deze gebruikt. Een voorbeeld van een nuttig artikel is bijvoorbeeld een USB-stick of powerbank. Een powerbank is tegenwoordig een hot item en wordt door vooral jongeren veelvuldig gebruikt. Daarbij is een bedrukte powerbank super handig omdat deze overal een mobiel kan opladen. Zo blijft men ten alle tijden online!
Bedrukte powerbanks

5. Niet gerelateerde artikelen

Als laatste is het altijd belangrijk dat uw relatiegeschenk wel gerelateerd is aan het seizoen of de trend. Dit betekent dat het misschien niet handig is om een paraplu te laten bedrukken in de zomer, het regent namelijk niet in de regen. Dit geldt ook voor het bedrukken van zonnebrillen in de herfst.

Update: sportieve geschenken begin 2017

Begin januari staat gelijk aan goede voornemens. Als bedrijf kunt u hier natuurlijk fantastisch op inspelen. Waarom niet meegaan in de hele trend van de goede voornemen? Als u sportieve relatiegeschenken laat bedrukken dan wordt uw geschenk zeker gebruikt in de maanden januari en februari. Een mooi voorbeeld van geschenk die aansluit op de maanden januari en februari zijn stappentellers of zweetbandjes. Het bedrukken van een stappentellers moedigt de gebruiker om meer te lopen en hiermee helpt u uw consument met haar goede voornemens.
Stappenteller bedrukken
 
Net als elke andere branche is de wereld van relatiegeschenken constant aan het veranderen en groeien. Als marketeer is het uw taak om ervoor te zorgen dat uw bedrijf in de top-of-mind blijft van de klant. Hierbij is het belangrijk dat u de promotionele do’s en dont’s kent en herkent. Als u niet weet waar u moet beginnen neem dan gerust contact op met specialisten in de relatiegeschenken wereld. U kunt ons bereiken via:
  • Tel: +31(0)35-6956000
  • Mail: sales@zintuig.nl
  • Chat op onze website
08-12-2016 door