• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment
Alle
Kerstmutsen
Kerstmutsen

Een kerstmuts bedrukt met logo, een echte eyecatcher!

Kerstmutsen zijn naast kerstballen en de boom onlosmakelijk verbonden met kerst en lenen zich uitstekend om de blije kerst boodschap uit te dragen. Zo leveren wij jaarlijks duizenden kerstmutsen met lampjes aan de horeca ter verhoging van de kerstsfeer. Of kerstmutsen met opdruk voor de basis scholen zodat de kinderen de kerstvakantie in rennen met de naam van de school op de kerstmuts. Als groothandel in kerstmutsen kunnen wij bijna elke variatie van de bedrukte kerstmuts wel leveren.

Producten

Kerstmutsen bedrukken of borduren, het kan allemaal!

Bedrukte kerstmutsen worden heel veel gebruikt tijdens evenementen rond kerst, zo maak je er een feestje van! We hebben vele soorten en maten en ze kunnen bedrukt worden met logo of tekst, of zelfs geborduurd als dat de wens is! Vanaf 25 stuks ben jij al de kerstman, of kerstvrouw. 

Succesvolle kerstmuts acties die wij de afgelopen jaren hebben uitgevoerd;

Een europees werkend bedrijf verzend elk jaar de kerstkaart, met kerstmuts, naar de butenlandse collega's. Waarna men allemaal met kerstmuts op de virtuele kerstborrel betreedt. Een groot horecabedrijf doet elk jaar tijdens het serveren van het kerstmenu de lichten uit en de lampjes op de kerstmutsen aan. Een grote scholengemeenschap neemt elk jaar afscheid van zijn leerlingen en van het oude jaar met bedrukte kerstmutsen aan het begin van de kerstvakantie. Een groot advocatenkantoor doet elk jaar even lekker gek tijdens de kerstreceptie en deelt de bedrukte kerstmutsen uit onder de gasten. Een leverancier van Zintuig.nl heeft elk jaar de traditie om gedurende de drukke kerstperiode te werken met kerstmutsen op waarop ieders naam staat. Zo komt men de drukke kerstperiode met een glimlach door. En zo zijn er veel meer voorbeelden te noemen. Bedrukte kerstmutsen leveren wij al vanaf 25 stuks in alle soorten en alle maten, kerst is leuk!

Een beetje achtergrond informatie over de kerstmuts.

Kerstmis staat synoniem voor warmte, gezelligheid en de uitwisseling van genegenheid. En wat kan deze sfeer beter symboliseren dan de iconische kerstmuts? Deze vrolijke hoofddeksels zijn een onmisbaar onderdeel geworden van de kerstvieringen over de hele wereld. Maar wist je dat de oorsprong van de kerstmuts verrassend en fascinerend is?

De kerstmuts, ook wel bekend als de kerstmanmuts, heeft zijn wortels in de rijke geschiedenis en folklore van Kerstmis. Hier zijn enkele interessante feiten over de oorsprong van de kerstmuts:

1. Sint-Nicolaas en de Mythe van Geschenken:

De kerstmuts wordt vaak geassocieerd met Sint-Nicolaas, de vroegere inspiratie voor de moderne kerstman. Volgens de legende was Sint-Nicolaas een bisschop die geschenken gaf aan arme kinderen. De kerstmuts symboliseerde zijn edelmoedigheid en de vreugde van geven.

2. Groene Kruiden en Rode Bessen:

In de Middeleeuwen waren kerstmutsen gemaakt van groene kruiden, zoals rozemarijn en laurier, en versierd met rode bessen. Dit weerspiegelde de kleuren van het seizoen en werd vaak gedragen tijdens middeleeuwse kerstvieringen.

3. Victorianaanse Invloed:

Tijdens het Victoriaanse tijdperk, dat bekend staat om zijn uitgebreide kersttradities, werden kerstmutsen populair in Groot-Brittannië en verspreidden ze zich snel naar andere delen van de wereld. Ze werden een symbool van kerstvreugde en feestelijke geest.

4. De Moderne Kerstman:

De hedendaagse afbeelding van de kerstman, met zijn rode kostuum en witte baard, is sterk beïnvloed door de kerstmuts. Deze iconische figuur werd populair in de Verenigde Staten en werd snel wereldwijd herkend.

5. Een Universeel Symbool van Vreugde:

Vandaag de dag dragen mensen van alle leeftijden en achtergronden kerstmutsen als teken van viering en saamhorigheid tijdens de feestdagen. Of het nu op kantoorfeesten, familiebijeenkomsten of kerstoptochten is, de kerstmuts is een universeel symbool geworden van de vreugde van het seizoen.

Kerstmutsen bedrukt en onbedrukt brengen een glimlach op ieders gezicht en herinneren ons aan de essentie van Kerstmis: liefde, delen en warmte. Of je er nu een draagt als onderdeel van een feestelijke outfit, als decoratie voor je huis of als cadeau aan een geliefde, de kerstmuts blijft een geliefd symbool van de feestdagen en brengt een vleugje magie in onze harten.