• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment
Alle
Gerecycled PET flessen
Gerecycled PET flessen

Gerecyclede  PET flessen, producten van RPET materiaal.

Na sortering wordt het PET van de statiegeldflessen in stukjes gehakt, gewassen en gezuiverd, waarna het vervoerd wordt naar de recycler. 

Die smelt de stukjes om tot granulaat, korrels die als grondstof dienen voor nieuwe kunststof producten.  En hier worden weer producten van gemaakt. De relatiegeschenken die zo worden geproduceerd liggen klaar om bedrukt te worden met je logo. Vaak staat op het product een klein tekstje "recycled PET bottle" om de herkomst aan te duiden. 

Producten

Nieuws & Tips

Meer nieuws & tips

Gerecyclede RPET flessen 

RPET (Recycled Polyethylene Terephthalate) flessen zijn plastic flessen die zijn vervaardigd uit gerecyclede kunststof materialen, meestal afkomstig van gebruikte en gerecyclede PET  flessen. PET is een veel gebruikte kunststof die wordt gebruikt voor de productie van frisdrankflessen, waterflessen en diverse andere verpakkingsmaterialen.

De productie van RPET flessen begint met het verzamelen en recyclen van gebruikte PET flessen. Deze flessen worden schoongemaakt, vermalen en omgezet in kleine vlokken of korrels. Vervolgens worden deze gerecyclede PET materialen gebruikt als grondstof voor de vervaardiging van nieuwe flessen.

RPET flessen hebben verschillende voordelen en toepassingen

Het gebruik van gerecyclede materialen vermindert de behoefte aan de productie van nieuwe kunststof, wat de vraag naar grondstoffen en energie vermindert en de hoeveelheid afval vermindert. Het recyclen van PET vereist over het algemeen minder energie dan het produceren van nieuwe PET flessen van ruwe olie.

Het gebruik van RPET draagt bij aan het verminderen van de hoeveelheid plastic afval in stortplaatsen en het milieu. RPET flessen kunnen worden gerecycled en hergebruikt, waardoor ze een duurzame keuze zijn. RPET flessen worden grondig gereinigd en gecontroleerd op veiligheid voordat ze opnieuw worden gebruikt voor voedselverpakkingen.

RPET flessen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder drankflessen, voedselverpakkingen en cosmetica containers. Het gebruik van RPET flessen draagt bij aan duurzame praktijken en het vermindert de ecologische impact van plastic verpakkingen. Dit maakt ze een belangrijk onderdeel van inspanningen om de milieu impact van kunststof verbruik te verminderen.

Rpet flessen als promotiemateriaal 

Het aanbieden van RPET (Recycled Polyethylene Terephthalate) flessen als relatiegeschenk getuigt van je organisaties toewijding aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Deze flessen worden vervaardigd uit gerecyclede materialen, waardoor de vraag naar nieuwe grondstoffen wordt verminderd en de impact op het milieu wordt verminderd. Dit zendt een krachtige boodschap uit over je bedrijf als een verantwoordelijke en milieubewuste organisatie, wat de perceptie en waardering van klanten, partners en medewerkers kan vergroten.

Pet flessen 

Bovendien bieden RPET flessen praktische voordelen als relatiegeschenk. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik, zoals het bewaren van water, sappen of andere dranken, zowel thuis als onderweg. 

Hierdoor worden ze gewaardeerd en functionele geschenken voor ontvangers, wat de kans vergroot dat ze je bedrijfslogo en boodschap regelmatig zien en gebruiken. Dit draagt bij aan merkherkenning en versterkt de band tussen je bedrijf en degenen met wie je zaken doet.

Bovendien is het personaliseren van RPET flessen eenvoudig en doeltreffend. Het toevoegen van je bedrijfslogo, slogan of boodschap maakt ze tot gepersonaliseerde en tastbare herinneringen aan je bedrijf. Dit maakt ze tot krachtige hulpmiddelen voor merkpromotie en het versterken van zakelijke relaties. Kortom, het geven van RPET flessen als relatiegeschenk is een positieve stap om je bedrijf te profileren als een voorstander van duurzaamheid en kan leiden tot een versterkte merkidentiteit en loyaliteit bij je zakelijke partners en klanten.