• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment
Alle
Kurk
Kurk

Relatiegeschenken van Kurk

Ben je op zoek naar een relatiegeschenk van kurk? Dan kan zintuig je helpen. Hier een overzicht van onze relatiegeschenken van kurk.

Producten

Waarom kurk?


Waarom is er momenteel op internationaal niveau een enorme hausse over het belang van kurk als alternatief voor de ontwikkeling van verschillende producten, van mode tot meubels, en zelfs tot de bouw? Waarom begint NASA kurkcoating bescherming te gebruiken op hun spaceshuttles? Waarom wordt kurk momenteel gebruikt in coatings en voor vloeren van woningen en zelfs bij het maken van wastafels? Waarom wordt de president van de Verenigde Staten bij een van zijn diplomatieke missies een stropdas van kurk aangeboden en wordt de first-lady ook een tas met deze rijke grondstof aangeboden?


Het antwoord is simpel: kurk is een materiaal dat 100% natuurlijk is, biologisch afbreekbaar, en dus volledig milieuvriendelijk. De manier waarop we het milieu tegenwoordig in de wereld zien, beweegt naar een beter begrip voor Moeder Natuur, en in feite hebben mensen deze verandering nodig vanwege de steeds grotere vervuiling. Kurk wordt een sleutelelement in deze verschuiving. Vanwege zijn elastische, waterdichte en brandwerende eigenschappen is kurk een materiaal met een enorm potentieel voor multifunctioneel gebruik in verschillende soorten producten.


Naast deze enorme reeks eigenschappen heeft kurk het voordeel dat het een materiaal is dat een zeer wilde en natuurlijke uitbundigheid creëert en in staat is om unieke esthetische en elegante eigenschappen toe te kennen aan de producten waarop het zal worden aangebracht. Dat is de reden waarom de productie van kurk ontwerpen door enkele van de beste ontwerpers en architecten wereldwijd toeneemt.


Zoek naar groene alternatieven om bij te dragen aan een schonere, duurzamere wereld en onthoud dat kurk er één is.