• Hier werken experts voor jou
 • Beste prijs garantie
 • Snellere levering
 • Groots assortiment

Borduren

Wanneer borduren gebruiken?

 • Exclusieve manier van personaliseren van relatiegeschenken.
  Een borduring geeft uw relatiegeschenk, bedrijfskleding of promotionele kleding een exclusieve uitstraling.
 • De borduring is duurzaam
  Een borduring is veel duurzamer dan een bedrukking, dus u heeft langer profijt van uw kleding. Een borduring is een investering voor jaren.
 • Toepasbaar op veel relatiegeschenken en (bedrijfs)kleding
  Een borduring kan worden aangebracht op allerlei soorten textiel. Een aantal voorbeelden zijn handdoeken, slabben, caps, t-shirts, bodywarmers, shawls, mutsen, jassen en tassen.

Hoe gaat het borduren in zijn werk?

Een digitaal logo wordt met speciale software omgezet in een borduurkaart. Een borduurkaart berekent het aantal steken en het aantal benodigde kleuren garen om een logo te kunnen borduren. Nadat de borduurkaart is aangemaakt, wordt er een proefborduring op een stukje stof gemaakt. Nadat een proefborduring per post of per e-mail is goedgekeurd, wordt de borduurmachine ingesteld en de garenkleuren geladen.

In het filmpje hieronder ziet u hoe (snel) een borduring op een t-shirt of stuk stof aangebracht kan worden.

Borduren 

Borduren is een ambachtelijke en decoratieve techniek waarbij ontwerpen, patronen, afbeeldingen of tekst op stof worden aangebracht door middel van naald en garen. Deze techniek bestaat al eeuwenlang en wordt gebruikt voor het verfraaien van kleding, textiel, accessoires en decoratieve stukken. Borduren biedt een manier om unieke en gepersonaliseerde creaties te maken en wordt vaak gebruikt voor zowel praktische als decoratieve doeleinden.

Hier zijn de belangrijkste aspecten van borduren

Voor borduren worden meestal textielstoffen zoals katoen, linnen, zijde of wol gebruikt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van speciaal borduurgaren, dat vaak bestaat uit katoen, zijde of polyester. Borduurnaalden variëren in grootte en vorm, afhankelijk van het type borduurwerk dat wordt uitgevoerd.

Er zijn talloze borduurtechnieken, elk met zijn eigen kenmerken en toepassingen. Enkele veelvoorkomende technieken zijn

Kruissteek, hierbij worden kruisvormige steken gebruikt om een patroon te creëren. Het is een van de meest gebruikte borduurtechnieken. Stiksteek, dit omvat rechte steken die worden gebruikt om lijnen en contouren te creëren. Kettingsteek, hierbij worden herhaalde lussen van garen gebruikt om een kettingachtig effect te bereiken. Satijnsteek, deze steek wordt gebruikt voor het vullen van vlakken en creëert een gladde, glanzende afwerking.

Borduren vereist een ontwerp of patroon om te volgen. Dit kan variëren van eenvoudige geometrische vormen tot complexe illustraties. Borduurpatronen kunnen worden gekocht of zelf ontworpen.

Tijdens het borduren wordt de naald met garen door de stof gestoken volgens het gekozen patroon. De gene die aan het borduren is moet zorgvuldig de spanning van het garen, de steken en de richting beheren om het gewenste resultaat te bereiken.

Borduren wordt gebruikt voor verschillende toepassingen

Borduurwerk wordt vaak gebruikt om kledingstukken zoals overhemden, jassen, petten en jurken te versieren en personaliseren. Het wordt gebruikt voor het decoreren van huishoudtextiel, zoals tafelkleden, kussens en handdoeken. Borduurwerk wordt toegepast op accessoires zoals tassen, portemonnees, hoeden en sjaals.

Veel kunstenaars gebruiken borduren als medium om kunstwerken te creëren, en het wordt ook gebruikt voor ambachtelijke projecten zoals borduurwerken en quiltdecoratie.

Borduren is een veelzijdige en creatieve techniek die de mogelijkheid biedt om een breed scala aan ontwerpen en projecten te realiseren. Het vereist geduld, vaardigheid en aandacht voor detail, maar levert prachtige en duurzame resultaten op.

Borduren heeft verschillende voordelen en wordt vaak gekozen als decoratietechniek voor kleding, textiel en accessoires vanwege de volgende redenen:

Logo borduren 

Borduurwerk is zeer duurzaam en bestand tegen slijtage en wassen. De draden zitten stevig vast in de stof en zullen niet gemakkelijk loslaten of vervagen, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik en langdurige toepassingen.

Het heeft een professionele en hoogwaardige uitstraling. Het ziet er vaak strakker en verfijnder uit dan sommige andere decoratietechnieken, waardoor het ideaal is voor bedrijfskleding, uniformen en promotionele kleding. Borduurwerk voegt textuur en dimensie toe aan het ontwerp. De steken creëren een verhoogd patroon dat zowel visueel als tactiel aantrekkelijk is.

Dit maakt het geschikt voor het toevoegen van reliëf aan logo's en ontwerpen. Borduren kan worden toegepast op verschillende soorten stoffen, waaronder katoen, linnen, zijde, wol en synthetische materialen. Het kan worden gebruikt op kleding, accessoires, huishoudtextiel en meer.

Borduurgaren is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, wat betekent dat je ontwerpen kunt maken met levendige en opvallende kleurencombinaties. Het duurzame karakter van borduurwerk betekent dat het ontwerp gedurende lange tijd scherp en levendig blijft. Dit helpt bij het behouden van een positieve merk of stijluitstraling. Borduurwerk leent zich goed voor personalisatie. Het is mogelijk om namen, initialen, data of andere speciale berichten op kleding en geschenken toe te voegen, waardoor ze uniek en memorabel worden.

Borduurwerk 

Borduren is een relatief milieuvriendelijke decoratietechniek, omdat het geen schadelijke chemicaliën of inkten vereist en geen waterverbruik heeft in vergelijking met sommige andere druktechnieken. Borduurwerk is bestand tegen weersinvloeden en kan worden gebruikt op buitenkleding, hoeden en andere items die aan de elementen worden blootgesteld.

Voor bedrijven biedt borduurwerk een effectieve manier om merkherkenning te bevorderen. Bedrijfslogo's en namen kunnen duidelijk en stijlvol worden weergegeven op bedrijfskleding en promotiemateriaal.

Al deze voordelen maken borduren tot een populaire keuze voor decoratie en personalisatie, zowel in de zakelijke wereld als voor persoonlijke projecten. Het levert hoogwaardige resultaten op die lang meegaan en een blijvende indruk achterlaten.