• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment

Transferdruk

Een veel gebruikte bedrukkingstechniek op promotionele artikelen en relatiegeschenken is transferdruk. 

 relatiegeschenken met transferdruk


Wilt u meer weten over transferdruk? Bekijk dan onderstaand filmpje en lees de tekst of bel ons via 035 6956000, wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden, chatten mag ook!

Hoe werkt transferdruk?

Uw opdruk wordt op een (transfer)papier aangebracht. Hierna wordt het te bedrukken relatiegeschenk artikel tezamen met de transfer in een pers op hoge temperatuur tegen elkaar aangedrukt. Tijdens dit proces zorgt de druk en de hitte ervoor dat de inkt op het transferpapier los laat en zich hecht op het product. Met dit proces zijn gedetailleerde onderdelen van de opdruk geen probleem. Vaak wordt er een flexibel maker gebruikt, zodat de opdruk langer mee gaat en niet vervaagt in de was. Wilt u graag weten welke artikelen allemaal in aanmerking komen voor de transferdruk techniek? Bekijk dan onze relatiegeschenken voor transferdruk.


Soorten transfers

Bij transfer bedrukking is een onderscheid te maken in het type transferpapier en het type opdruk op het transfer papier. Het type ondergrond en de kleur van de ondergrond spelen hierbij een rol.
Bij het bedrukken van transferpapier wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van twee druktechnieken.

Zeefdruk techniek: door middel van zeefdruk wordt er per opdrukkleur een opdruk aangebracht op het transferpapier. Zeefdruk is een bewezen druktechniek. Opdrukken zijn kleurecht en scherp. Bij hoge aantallen is een zeefdruktransfer financieel voordeliger dan digitale opties.
Digitale transfer: digitransfer techniek lijkt erg op uw eigen printer op uw werk of thuis. Een opdruk wordt via een kleurenprinter aangebracht op een transferpapier. De opdruk wordt in één keer bedrukt, dus niet per opdrukkleur. Bij lage aantallen is dit een voordelige optie. De kwaliteit van full colour digitale transfer bedrukking wordt steeds beter.

Wanneer transferdruk?

Transferdruk is een bedrukkingstechniek speciaal geschikt voor flexibel materiaal zoals petjes, paraplu's en tassen.
Transferdruk leent zich goed voor gedetailleerde opdrukken in meerdere opdrukkleuren (tot full colour opdruk aan toe). Een ander groot voordeel van transfer bedrukking is de mogelijkheid tot het bedrukken van ongebruikelijke plaatsen op een relatiegeschenk of textiel product. Denk aan een mouw opdruk op een t-shirt of een opdruk op een hengsel van een schoudertas.

Dit is de standaard uitleg van Transferdruk

Transferdruk is een veelgebruikte druktechniek in de wereld van textielbedrukking en promotionele producten. Het is een methode waarbij een ontwerp of afbeelding eerst op speciaal drukpapier wordt gedrukt en vervolgens met warmte en druk op het gewenste materiaal wordt overgebracht, meestal textiel, maar soms ook op andere materialen zoals keramiek.

Deze techniek maakt gebruik van een sublimatieproces. Eerst wordt de inkt op het transferpapier aangebracht, meestal met behulp van speciale sublimatie-inkten. Vervolgens wordt het bedrukte papier nauwkeurig op het textiel of ander materiaal geplaatst. Wanneer hitte en druk worden toegepast, verandert de inkt in gasvormige toestand en dringt het in de vezels van het materiaal. Zodra het afkoelt en weer vast wordt, zit de afdruk stevig verankerd in het materiaal.

Transferdruk biedt verschillende voordelen:

Hoge Kwaliteit en Duurzaamheid: De afdrukken zijn vaak van hoge kwaliteit, duurzaam en behouden hun kleur en helderheid, zelfs na herhaaldelijk wassen of gebruik.

Gedetailleerde Ontwerpen: Deze techniek maakt het mogelijk om gedetailleerde ontwerpen en afbeeldingen met subtiele kleurovergangen te reproduceren.

Geschikt voor Verschillende Materialen: Het kan worden toegepast op een breed scala aan materialen, zoals katoen, polyester, keramiek en meer.

Flexibiliteit in Kleur en Ontwerp: Transferdruk biedt flexibiliteit bij het drukken van kleuren en complexe ontwerpen, waardoor het ideaal is voor promotionele artikelen, kleding en geschenken.

Milieuvriendelijk: Deze techniek kan milieuvriendelijk zijn, omdat sommige sublimatie-inkten geen schadelijke chemicaliën bevatten.

Transferdruk is populair voor het personaliseren van kleding, tassen, mokken, en tal van andere promotionele producten. Het biedt een professionele uitstraling en een uitstekende duurzaamheid, waardoor het een gewaardeerde keuze is voor het bedrukken van diverse items.