• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment

Zeefdruk

Zeefdruk is een oude, betrouwbare opdruktechniek. Hier wordt kort uitgelegd hoe de zeefdruk werkt en welke producten in aanmerking komen voor deze methode.


Relatiegeschenken voor zeefdruk


Wilt u meer weten over zeefdruk? Bekijk dan onderstaand filmpje of bel ons via 035 6956000, wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden!

Hoe werkt zeefdruk?

Het ontwerp wordt aangebracht op het gaas van een zeefdrukraam. Op het gaas ligt een lichtgevoelige laag. Een film, met wel en niet lichtdoorlatende delen, van het ontwerp wordt op het gaas geplaatst en het geheel wordt belicht door UV licht. De onbelichte delen worden weggespoeld van het gaas, waardoor de inkt zijn doorgang kan vinden. De drukinkt wordt door het gaas gedrukt en het artikel bevindt zich direct onder het gaas, waardoor de bedrukking op het artikel terechtkomt. Alleen vlakke oppervlaktes kunnen bedrukt worden met klassieke zeefdruk. In ons assortiment vindt u verschillende relatiegeschenken die wij door middel van zeefdruk van uw logo of tekst kunnen voorzien. Wilt u graag weten welke artikelen allemaal in aanmerking komen voor de zeefdruk techniek? Bekijk dan onze artikelen voor zeefdruk.

Toepassingen voor zeefdruk

De meeste relatiegeschenken zijn door middel van zeefdruk in meerdere kleuren te bedrukken. Nylon relatiegeschenken, zoals paraplu's en tassen zijn voorbeelden van relatiegeschenken die geschikt zijn voor zeefdruk. Ook bij diverse soorten textiel, zoals t-shirts wordt gebruik gemaakt van zeefdruk om uw logo of tekst aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld door een zeefdruk carroussel te gebruiken. indien de opdruk te gedetailleerd is of in veel opdrukkleuren bedrukt moet worden, wordt er overgeschakeld op transferbedrukking.