• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment
Veel gestelde vragen

Is het mogelijk om een bedrukt voorbeeld toegestuurd te krijgen?

Nee helaas kan dat niet.

Voordat we een product bedrukken ontvang je altijd eerst een digitale drukproef. Nadat deze is goedgekeurd zullen we de productie starten.
De kosten om 1 product te bedrukken zijn in verhouding erg hoog omdat er eenmalige instelkosten worden berekend.

Dit is ook de rede dat we een minimaal aantal hanteren bij het bedrukken van relatiegeschenken.

Gaat het om de vraag, hoe ziet het eruit? Die wordt betantwoord door de drukproef...

Maar een eerlijker antwoord is eigenlijk, het kan wel, maar niemand wil het.

De uitleg.

Het is zeker mogelijk om slechts één enkel relatiegeschenk te laten drukken, maar er zijn verschillende praktische en economische redenen waarom wij vaak de voorkeur geven aan het verwerken van grotere bestellingen, zoals 100 stuks of meer:

Efficiëntie in productie: Drukkerijen zijn geoptimaliseerd voor massaproductie. Het opzetten van drukpersen, het instellen van de machines en het controleren van de kwaliteit van het drukwerk zijn tijdrovende processen. Bij grotere bestellingen kunnen deze kosten worden verdeeld over meer exemplaren, waardoor de productie efficiënter en kosteneffectiever wordt.

Kostenverdeling: Het opzetten van een drukpers en het voorbereiden van het ontwerp voor drukwerk brengt initiële kosten met zich mee. Deze kosten zijn relatief hoog bij kleine bestellingen, maar bij grotere bestellingen worden ze verdeeld over een groter aantal producten, waardoor de kosten per stuk lager worden.

Machinetypes: Afhankelijk van het type drukpers dat wordt gebruikt, kan het duurder zijn om slechts één exemplaar te produceren. Bijvoorbeeld, digitale drukpersen zijn flexibeler en kostenefficiënter voor kleine oplagen, terwijl offsetdrukpersen geschikter zijn voor grotere oplagen.

Kwaliteitscontrole: Wij voeren strikte kwaliteitscontroles uit om ervoor te zorgen dat het drukwerk aan de verwachtingen voldoet. Bij grotere bestellingen kunnen ze zich beter richten op het handhaven van een consistente kwaliteit over alle exemplaren.

Hoewel het mogelijk is om slechts één enkel relatiegeschenk te bestellen, moeten klanten zich bewust zijn van de hogere kosten per stuk die gepaard gaan met kleinere bestellingen. Daarnaast kan het productieproces enkele tijd in beslag nemen, omdat de drukkerij mogelijk moet wachten op andere bestellingen om efficiënt te werken. Als kosten geen beperking zijn en je een uniek geschenk wilt maken, is het natuurlijk volledig haalbaar om één item te bestellen. Het is belangrijk om je behoeften en budget af te wegen bij het beslissen over de hoeveelheid relatiegeschenken die je wilt bestellen.