• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment
Veel gestelde vragen

Ik heb geen Vectorbestand, wat nu?

Indien je niet over een vectorenbestand van je logo beschikt kunnen wij het in de meeste gevallen voor je reproduceren.

Het logo wordt dan in ons archief opgeslagen zodat we bij een volgende order meteen het juiste artwork hebben.

Belangrijk om te weten is de volgende regel....Stop je er iets van lage kwaliteit in, dan wordt het nooit hoge kwaliteit.

Uiteraard weten we wat we doen en beoordelen wij elke mogelijke opdruk van te voren.

Daarnaast ontvang je altijd een drukproef met mogelijke opmerkingen van onze drukkers.

Korte uitleg over het verschil tussen een plaatje van het internet en een goed vectoren bestand.

Het verschil tussen een vectorbestand en een afbeelding van het internet heeft te maken met de manier waarop ze zijn opgebouwd en hoe goed ze kunnen worden gebruikt voor het bedrukken van objecten zoals een paraplu. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

1. Vectorbestand:

Opbouw: Een vectorbestand is opgebouwd uit wiskundige vectoren, zoals lijnen en krommen, in plaats van pixels. Dit betekent dat het geen vaste resolutie heeft en kan worden geschaald naar elke grootte zonder verlies van kwaliteit.

Scherpte: Vanwege de schaalbaarheid behoudt een vectorafbeelding altijd zijn scherpte, ongeacht hoe groot je deze maakt. Dit is ideaal voor het bedrukken van objecten, omdat je de afbeelding kunt aanpassen aan de grootte van het bedrukbare gebied zonder verlies van kwaliteit.

**Kleur: Een vectorafbeelding kan gebruikmaken van exacte Pantone-kleuren of CMYK-kleuren voor nauwkeurige kleurreproductie, wat belangrijk is bij het afdrukken van relatiegeschenken zoals paraplu's.

Bestandsindelingen: Veelgebruikte vectorbestandsindelingen zijn onder andere AI (Adobe Illustrator), EPS, SVG en PDF.

2. Afbeelding van het internet:

Opbouw: Afbeeldingen die je op het internet vindt, zijn meestal pixelgebaseerd. Dit betekent dat ze uit een raster van gekleurde punten (pixels) bestaan. Ze hebben een vaste resolutie en kunnen hun kwaliteit verliezen als ze worden vergroot.

Scherpte: Pixelafbeeldingen kunnen wazig of korrelig lijken als je ze te veel vergroot, vooral als de oorspronkelijke resolutie laag is.

Kleur: Afbeeldingen van het internet zijn meestal in RGB-kleurmodus en gebruiken geen exacte Pantone-kleuren of CMYK-kleuren. Dit kan problemen veroorzaken bij kleurreproductie bij het bedrukken van relatiegeschenken, omdat RGB-kleuren anders worden geïnterpreteerd in drukwerk.

Bestandsindelingen: Gemeenschappelijke pixelgebaseerde bestandsindelingen zijn onder andere JPEG, PNG en GIF.

Als je een afbeelding van het internet wilt gebruiken om op een paraplu te laten drukken, is het belangrijk om de afbeelding in de hoogst mogelijke resolutie te vinden. Zelfs dan kan de afdrukkwaliteit beperkt zijn in vergelijking met een vectorafbeelding.

Over het algemeen is het sterk aanbevolen om te werken met vectorbestanden wanneer je relatiegeschenken wilt bedrukken, omdat ze de hoogst mogelijke kwaliteit en flexibiliteit bieden bij het aanpassen van de afbeelding aan het bedrukbare gebied. Als je een afbeelding van het internet gebruikt, moet je ervoor zorgen dat de resolutie voldoende is voor het beoogde afdrukkwaliteit en dat kleurproblemen worden opgelost door conversie naar CMYK-kleuren.