• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment
Veel gestelde vragen

Ik heb mijn logo alleen als Word bestand, kunnen jullie daar wat mee?

Als je ons stuurt wat je hebt kunnen de mensen in de studio daar meestal wel wat moois van maken.

Het logo wordt dan in ons archief opgeslagen zodat je bij een volgende order meteen het juiste artwork hebt.

Het Word bestand dient als een voorbeeld voor onze studio, van het tekst bestand maken we dan een grafisch bestand.

Maar overleg altijd even met onze mensen voordat je aan het knutselen slaat,  makkelijker voor jou en voor ons is het gelijk in 1 keer goed te doen.

We helpen je graag!

Wat is het verschil tussen een goed logo en iets gemaakt in Word of een andere tekst verwerker?

Er zijn aanzienlijke verschillen tussen een goed ontworpen logo en iets dat is gemaakt in een tekstverwerker zoals Microsoft Word. Hier zijn enkele belangrijke verschillen:

1. Professionaliteit:

Goed Logo: Een goed logo is ontworpen door een professionele grafisch ontwerper met ervaring in het creëren van visuele identiteiten. Het is op maat gemaakt om de unieke eigenschappen en waarden van een bedrijf of merk te weerspiegelen.

Tekstverwerker: Een logo gemaakt in een tekstverwerker mist vaak de professionele uitstraling en aandacht voor detail die een ervaren ontwerper kan bieden. Het kan er amateuristisch uitzien.

2. Originaliteit:

Goed Logo: Een goed logo is origineel en onderscheidt zich van andere merken. Het is uniek en afgestemd op de specifieke behoeften en doelstellingen van het bedrijf.

Tekstverwerker: Logo's gemaakt in tekstverwerkers zijn meestal gebaseerd op standaardlettertypen en clipart, wat kan resulteren in generieke, niet-onderscheidende ontwerpen.

3. Schaalbaarheid:

Goed Logo: Een professioneel ontworpen logo is schaalbaar, wat betekent dat het zonder verlies van kwaliteit kan worden vergroot of verkleind. Dit is belangrijk omdat een logo op verschillende formaten en materialen moet worden gebruikt, van visitekaartjes tot billboards.

Tekstverwerker: Logo's gemaakt in tekstverwerkers zijn meestal niet schaalbaar en kunnen wazig worden als ze worden vergroot.

4. Kleurgebruik:

Goed Logo: Het kleurgebruik in een goed logo is zorgvuldig gekozen en overwogen. Het logo moet er zowel in kleur als in zwart-wit goed uitzien en voldoen aan de merkrichtlijnen.

Tekstverwerker: Logo's gemaakt in tekstverwerkers hebben vaak beperkte kleuropties en kunnen moeilijk aan te passen zijn aan verschillende toepassingen.

5. Merkidentiteit:

Goed Logo: Een goed logo is een belangrijk onderdeel van de merkidentiteit. Het weerspiegelt de waarden, persoonlijkheid en missie van het merk en communiceert dit naar het publiek.

Tekstverwerker: Logo's gemaakt in tekstverwerkers missen meestal de diepgang en betekenis die een doordacht ontworpen logo biedt.

6. Professionaliteit van het bedrijf:

Goed Logo: Een goed logo draagt bij aan de professionele uitstraling van een bedrijf. Het wekt vertrouwen en kan klanten aantrekken.

Tekstverwerker: Een zelfgemaakt logo kan de indruk wekken dat het bedrijf niet professioneel of serieus is.

Kortom, hoewel tekstverwerkers handig zijn voor tekstverwerkingstaken, zijn ze niet geschikt voor het maken van professionele logo's. Het ontwerpen van een effectief logo vereist kennis van grafisch ontwerp, merkstrategie en creativiteit, en het is vaak het beste om een professionele ontwerper in te schakelen om een logo te maken dat de merkidentiteit van een bedrijf op de juiste manier weerspiegelt.