• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment
Veel gestelde vragen

Wat is het maximaal aantal kleuren voor bedrukking het logo?

Voor elk product zijn er vaak 1 of meer bedrukkingsmogelijkheden.

Het aantal kleuren waarin het logo kan worden gedrukt is per relatiegeschenk verschillend.

Dit hangt van heel veel factoren af.

Full colour is een optie maar dit geldt niet voor alle artikelen.

Op de website kan je per artikel zien welke opties er zijn voor de bedrukking.

Welke factoren bepalen de bedrukking van je relatiegeschenk?

Hoe je een relatiegeschenk kunt bedrukken, hangt af van verschillende factoren, waaronder:

Het Type Relatiegeschenk: Het materiaal en de vorm van het relatiegeschenk bepalen grotendeels de bedrukkingsmogelijkheden. Sommige geschenken, zoals pennen of mokken, lenen zich goed voor bedrukking, terwijl andere, zoals kleding of tassen, mogelijk geborduurd moeten worden.

Bedrukkingsmethode: Er zijn verschillende bedrukkingsmethoden beschikbaar, zoals zeefdruk, digitale druk, transferdruk, borduren, graveren, enzovoort. De keuze van de methode hangt af van het relatiegeschenk, het gewenste resultaat en het beschikbare budget. Meer uitleg vind je op onze pagina's over de bedrukkings technieken.

Ontwerp en Kleur: Het ontwerp dat je wilt bedrukken en het aantal kleuren dat je wilt gebruiken, hebben invloed op de bedrukkingsmogelijkheden. Sommige methoden zijn geschikter voor complexe ontwerpen met veel kleuren, terwijl andere beter werken voor eenvoudige logo's of tekst.

Materiaal van het Relatiegeschenk: Het type materiaal waaruit het geschenk is gemaakt, is van cruciaal belang. Niet alle bedrukkingsmethoden zijn geschikt voor elk materiaal. Bijvoorbeeld, keramische mokken kunnen worden bedrukt met keramische inkt, terwijl textiel geschikt is voor zeefdruk of borduurwerk.

Oplage: De hoeveelheid relatiegeschenken die je wilt bedrukken, kan de keuze van de bedrukkingsmethode beïnvloeden. Zeefdruk kan kosteneffectief zijn voor grote oplagen, terwijl digitale druk beter werkt voor kleinere hoeveelheden.

Tijd en Budget: De beschikbare tijd en het beschikbare budget spelen een belangrijke rol bij het kiezen van de bedrukkingsmethode. Sommige methoden zijn sneller en goedkoper dan andere, maar kunnen mogelijk beperktere opties bieden.

Doel en Gelegenheid: Overweeg de gelegenheid en het doel van het relatiegeschenk. Moet het een promotioneel geschenk zijn voor een evenement, een dankbetuiging aan een klant of een intern geschenk aan medewerkers? Het doel kan de keuze van het geschenk en de bedrukking beïnvloeden.

Kwaliteit en Duurzaamheid: De gewenste kwaliteit en duurzaamheid van de bedrukking zijn ook van belang. Sommige bedrukkingsmethoden zijn duurzamer en bestand tegen slijtage dan andere.

Het is raadzaam om samen te werken met een ervaren leverancier van relatiegeschenken of drukkerij zoals ons die je kan adviseren over de beste bedrukkingsmethode voor je specifieke behoeften en budget. Een goede leverancier zal rekening houden met al deze factoren om ervoor te zorgen dat je relatiegeschenken er professioneel en aantrekkelijk uitzien.