• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment
Veel gestelde vragen

Wat is het minimumbedrag om te kunnen bestellen?

Wij hanteren geen minimumbedrag. Elke order en elke klant is welkom.

Bij sommige bedrukte producten zit er alleen wel een minimum aan het te bestellen aantal

Waarom een MOQ?

Het instellen van een minimale orderhoeveelheid, ook wel bekend als MOQ (Minimum Order Quantity), is een praktijk die vaak wordt toegepast door relatiegeschenkenleveranciers zoals Zintuig.nl om verschillende redenen:

Efficiëntie in productie: Een minimale orderhoeveelheid zorgt ervoor dat de productielijn efficiënt kan werken. Het instellen van machines, het voorbereiden van materialen en het bedrukken van relatiegeschenken vereist tijd en middelen. Door een minimale orderhoeveelheid vast te stellen, kan de productie efficiënter verlopen, wat resulteert in lagere kosten per eenheid.

Lagere kosten voor de klant: Een minimale orderhoeveelheid stelt leveranciers in staat om de kosten per eenheid te verlagen. Dit kan resulteren in lagere prijzen voor klanten, waardoor relatiegeschenken betaalbaarder worden.

Rendabiliteit: Voor leveranciers is het belangrijk om rendabel te blijven. Het verwerken van kleine bestellingen met een lage winstmarge kan financieel onhoudbaar zijn. Door een minimale orderhoeveelheid in te stellen, kunnen leveranciers hun winstgevendheid behouden.

Materialen en voorraadbeheer: Het inkopen en opslaan van materialen voor de productie van relatiegeschenken brengt kosten met zich mee. Een minimale orderhoeveelheid helpt bij het minimaliseren van onnodige voorraad en het vermijden van verspilling.

Focus op kwaliteit: Door te werken met grotere bestellingen kunnen leveranciers zich concentreren op het leveren van kwaliteitsproducten. Dit is vaak moeilijker te bereiken bij zeer kleine bestellingen vanwege de complexiteit van het proces.

Hoewel minimale orderhoeveelheden voor sommige klanten misschien een drempel lijken, zijn ze bedoeld om zowel leveranciers als klanten te helpen bij het optimaliseren van het productieproces en het behouden van concurrentievoordelen in de markt voor relatiegeschenken. Klanten worden aangemoedigd om de MOQ-vereisten te bespreken met de leverancier om te begrijpen waarom ze van toepassing zijn en hoe ze het beste aan hun behoeften kunnen voldoen.