• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment
Veel gestelde vragen

Ik wil een opdruk in vijf kleuren maar ik kan maar tot vier kleuren kiezen

Voor elk product zijn er vaak 1 of meer bedrukkingsmogelijkheden. Het aantal kleuren is afhankelijk van de druktechniek. Vijf kleuren bedrukking kan niet "standaard" bij elk artikel. Wil je toch vijf kleuren bedrukking dan kunnen onze medewerkers adviseren welke vergelijkbare artikelen wel met vijf kleuren kunnen worden bedrukt of wellicht is er nog een andere techniek waarmee we alsnog 5 kleuren kunnen bedrukken op het gekozen product.

Wij helpen u graag verder als het gaat om de druktechnieken die geschikt zijn voor uw logo

Het verschil tussen full color en vierkleurendruk, vaak aangeduid als CMYK-druk, op relatiegeschenken heeft te maken met de gebruikte kleurtechnieken en de mate van kleurendetail die je kunt bereiken.

Full Color Bedrukken:

Kleurprecisie: Full color bedrukken maakt gebruik van een breed kleurenspectrum en kan een bijna oneindig aantal kleuren reproduceren. Dit komt doordat het proces gebaseerd is op het mengen van vier basisinktkleuren (cyaan, magenta, geel en zwart - CMYK) in verschillende verhoudingen om een scala aan kleuren te produceren.

Geschikt voor Complex Design: Full color is ideaal voor complexe ontwerpen, foto's, afbeeldingen met verlopen en kleurrijke afbeeldingen. Het biedt de mogelijkheid om gedetailleerde en levensechte afbeeldingen op relatiegeschenken weer te geven.

Kleine Oplagen: Full color bedrukken is kostenefficiënt voor kleine oplagen, omdat er geen extra drukplaten nodig zijn voor elke kleur. Hierdoor kun je gepersonaliseerde relatiegeschenken met complexe ontwerpen produceren zonder hoge opstartkosten.

4 Kleuren Bedrukken (CMYK):

Basisinktkleuren: Deze methode maakt gebruik van de vier basiskleuren - cyaan, magenta, geel en zwart (CMYK). Door deze kleuren in verschillende verhoudingen te combineren, kunnen verschillende kleuren worden gecreëerd.

Beperktere Kleurengamma: 4 kleuren bedrukken heeft een beperkter kleurengamma in vergelijking met full color. Sommige felle kleuren, zoals fluorescerend roze of metallic tinten, kunnen moeilijker te bereiken zijn.

Kostenbesparend voor Grote Oplagen: CMYK-druk is kosteneffectief voor grote oplagen, omdat de kosten voor het instellen van de drukplaten in evenwicht worden gebracht door de voordelen van massaproductie. Het kan duurder zijn voor kleine oplagen in vergelijking met full color.

Het juiste drukproces hangt af van je specifieke behoeften en het ontwerp van je relatiegeschenken. Als je een eenvoudig ontwerp hebt met slechts enkele kleuren, kan 4 kleuren bedrukken voldoende zijn en kosteneffectiever voor grootschalige productie. Aan de andere kant, als je levendige afbeeldingen of complexe ontwerpen wilt afdrukken, is full color bedrukken de beste keuze, zelfs voor kleine oplagen.

Het is essentieel om samen te werken met een professionele drukkerij als Zintuig die je kan adviseren over de beste druktechniek op basis van je specifieke eisen en budget, om ervoor te zorgen dat je relatiegeschenken het gewenste visuele impact hebben.