• Hier werken experts voor jou
  • Beste prijs garantie
  • Snellere levering
  • Groots assortiment
Veel gestelde vragen

Wat zijn setupkosten, en waarom moet ik die betalen?

Al onze offertes zijn inclusief alle bijkomende kosten zoals de genoemde startkosten.

Setupkosten hebben te maken met het opzetten van de drukmethode of -techniek die wordt gebruikt. Sommige drukmethoden maken gebruik van individuele drukzeven, andere gebruiken drukplaten en weer andere hebben een extra gereedschapskosten. Deze kosten noemen we setupkosten, omdat het opzetten van specifieke ontwerpen kosten met zich meebrengt.

Opstartkosten, ook wel instelkosten genoemd, zijn kosten die in rekening worden gebracht bij het bedrukken van relatiegeschenken. Deze kosten worden gemaakt om de machines en apparatuur in te stellen die nodig zijn om het specifieke ontwerp of de opdruk op de relatiegeschenken aan te brengen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten met betrekking tot opstartkosten bij bedrukkingen van relatiegeschenken:

Machine-instelling: Opstartkosten dekken de kosten van het instellen van de drukmachines of apparatuur voor het bedrukken van de relatiegeschenken. Dit omvat het aanpassen van de machines aan de specifieke maat en vorm van het relatiegeschenk en het voorbereiden van de drukplaten of stencils.

Ontwerpaanpassingen: Als het ontwerp specifieke aanpassingen vereist voor de bedrukking, bijvoorbeeld bij complexe logo's of meerkleurendruk, kunnen extra kosten ontstaan voor het aanpassen van het ontwerp voor de productie.

Drukproef: In sommige gevallen zijn opstartkosten inclusief de kosten voor het maken van een drukproef, zodat klanten het ontwerp kunnen beoordelen voordat de volledige productie begint.

Kleinere oplagen: Opstartkosten kunnen een groter deel van de totale kosten uitmaken bij kleinere oplagen van relatiegeschenken. Dit komt doordat de initiële instelkosten over een kleiner aantal eenheden worden verdeeld.

Herhaalde bestellingen: Als klanten dezelfde opdruk opnieuw bestellen voor dezelfde relatiegeschenken, kunnen opstartkosten soms worden verlaagd of zelfs geheel weggelaten, aangezien de machines al zijn ingesteld voor dat specifieke ontwerp.

Het is belangrijk voor klanten om zich bewust te zijn van opstartkosten bij het bestellen van bedrukte relatiegeschenken, omdat deze kosten de uiteindelijke prijs van de bestelling kunnen beïnvloeden. Het is raadzaam om deze kosten in de offerte op te nemen en te bespreken met de leverancier om een duidelijk beeld te krijgen van de totale kosten van de bestelling. In sommige gevallen kunnen klanten onderhandelen over opstartkosten, vooral bij herhaalde bestellingen of bij grotere aantallen.